Marc en Tim lopen mee in grootste groep van de Mardi Gras Parade
In een gouden broekje dansen
op de muziek van Kylie Minogue
SYDNEY, 23 feb. 2007 - Mardi Gras, het jaarlijkse homocarnaval in Sydney, komt eraan. Marc van den Broek en Tim Dekkers lopen mee in de optocht op zaterdag 3 maart. Ze nemen deel aan één van de grootste en meest ambitieuze groepen van de parade: Kylie's Impossible Princesses.  De repetities zijn al in volle gang. 'Het valt niet mee', verzucht Tim.
Repeteren voor de Mardi Gras op een donkere parkeerplaats. Marcs en Tims groep bestaat uit circa 250 mensen en is een eerbetoon aan de Australische popheldin Kylie Minogue. Twintig jaar geleden begon ze haar carrière. Door mee te lopen in de parade willen de organisatoren de zangeres hartelijk danken voor wat ze allemaal heeft gedaan. Kylie is een 'Gay Icon'; ze is bijzonder populair bij veel homo’s.

Kylie's Impossible Princesses loopt door de straten van Sydney op een potpourri van succesvolle liedjes, zoals Spining around, Devil en Celibration. Bij elk liedje hoort een andere choreografie en die wordt nu ijverig ingestudeerd. De loopgroep is onderverdeeld in vijf ploegen van circa veertig dansers, elk met een eigen thema en kleding. Marc en Tim hebben gekozen voor Spinning en zullen zaterdag 3 maart in een gouden sportbroekje van het merk Aussiebum door de straten van Sydney dansen. Andere groepen zijn Showgirls, Devils, White en Celebration, elk geïnspireerd op een ander lied van Kylie.

Parkeerterrein
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag verzamelt de groep zich op een groot parkeerterrein in Sydney om de pasjes en met name de armbewegingen in te studeren. De hele dans duurt ongeveer een minuut of acht. `Toen ik de dansleraren de bewegingen zag voordoen, dacht ik dat ik de dans nooit onder de knie zou krijgen’, zegt Marc. 'Maar het valt mee. Gewoon blijven oefenen en goed kijken naar de leraar of de voorganger.'
De sfeer op de repetities is ontspannen. Het is een ideale manier om wat mensen te leren kennen. De normale arrogantie die de gemiddelde Sydney-homo met zich meedraagt, lijkt te verdampen tijdens de pogingen om de dans onder de knie te krijgen.
Marc doet erg zijn best.De organisatoren hopen met de prinsessen van Kylie veel indruk te maken. De groep is de grootste van de Mardi Gras parade. Vorig jaar had organisator Dr. Mark de groep rond het thema Brokeback Mountain georganiseerd. Toen kreeg hij al veel bijval en de groep haalde de voorpagina van de New York Times. Nu wil hij dat resultaat verbeteren en de geschiedenis ingaan als de man achter de meest spraakmakende loopgroep van de Mardi Gras ooit.

Twee vrachtwagens
Het belooft inderdaad een heel spektakel te worden. Er zijn twee vrachtwagens geregeld met geluid en licht om de groep te ondersteunen. Er zijn tweehonderd dansers en vijftig mensen erom heen die water brengen en borden omhoog houden. `Jullie zien er fantastisch uit’, zegt Dr. Mark bij elke training. `Ik ben erg trots op jullie.’
Behalve Marc en Tim lopen er nog meer Nederlanders mee, onder wie Alfred Verhoeven, een vriend uit Amsterdam. Hij kijkt erg uit naar zijn optreden in Sydney. Marc en Tim repeteren intussen ijverig door: daar klinkt het liedje Spinning uit de luidsprekerbox. Rechtervoet naar voren, dan de jive en hup springen met de armen omhoog..

persoonlijk_foto
wijziging op: 29-03-2010