Marc van den Broek en Tim Dekkers in oranje broekjes door Oxford Street
Mardi Gras Parade 2007:
motorpotten, Kylie en feest
SYDNEY, 4 maart 2007 - Mardi Gras 2007 heeft opgeleverd wat ervan werd verwacht: een groot feest. Eerst liepen Marc van den Broek en Tim Dekkers mee in 'de meest succesvolle inzending van de parade': Kylie's Impossible Princesses. Daarna dansten ze tot in de kleine uurtjes op het Mardi Gras bal. ‘Overweldigend’, blikte een vermoeide Tim terug.
In gele sportbroekjes op de muziek van Kyllie ging het door de Oxford Street.De zaterdag begint voor het duo niet al te vroeg. Pas om vier uur hoeven ze zich te verzamelen met de andere 250 dansers die voor één dag als een eerbetoon aan de Australische popdiva Kylie Minogue door de straten van Sydney gaan paraderen. Het lange wachten begint; tijd die wordt gebruikt voor het maken van foto’s, het schminken met goudglitters van de dansers en voor een beetje repeteren van de danspasjes.
De 250 dansers zijn verdeeld over vijf groepen. Elke groep heeft een eigen kleur broekje. Marc en Tim dragen de goud-gele variant met een witte streep. Daarboven is een wit singletje toegestaan, maar het is zo warm (30 graden) dat de meeste deelnemers kiezen voor een ontbloot bovenlijf.
Tim wil eigenlijk een hemdje dragen, maar ziet daar op het laatste moment van af. `Ik zou de enige jongen zijn geweest met een hemdje en dat valt dan zo op.  En ach, in vergelijking met sommige andere mannen is mijn lijf zo slecht nog niet, hahaha.’

Prive-training
Er lopen nog drie Nederlanders mee in de gele broekjes, genoeg voor een rijtje in de parade. Een van hen is Richard Hogenkamp, die voor de eerste keer in Sydney is, en nog twee repetities wist mee te pikken. Richard: `Ik heb nog een speciale privé-training gehad om de pasjes onder de knie te krijgen. Het ging best goed, volgens mij. Ik heb het goed gedaan. Ik heb er erg van genoten. Het publiek was helemaal leuk en enthousiast. Als we gingen klappen, dan klapte het publiek mee.’
De pre-pret voor de finale. De repetitie in het startgebied verloopt goed. Als de potpourri van zes liedjes uit de boxen knalt, beginnen Kylie's Impossible Princesses als op commando hun danspasjes uit te voeren. De stemming zit er goed in. Een eerste plaats kan dit dansgezelschap eigenlijk niet ontgaan, zo denken de meeste deelnemers.

Motorpotten
De dykes on bikes, de motorpotten, gaan om half acht met knetterend lawaai op pad. Dat is traditioneel de eerste groep van de parade. Daarna begint de twee uur durende optocht met zo’n 120 deelnemende groepen. De groep van Marc en Tim is nummer 87 in de rij en is veruit de grootste. De parade telt zevenduizend deelnemers.
Pas na een uurtje mogen de Kylie-dansers hun kunsten gaan vertonen. Het lawaai is oorverdovend. Het licht van de vrachtwagens verblindt. De pasjes lukken niet zo goed. Voor Marc en Tim lopen wat egotrippertjes die de pasjes niet hebben ingestudeerd en voortdurend uit de maat lopen. Dat leidt erg af. Maar het publiek reageert enthousiast, vooral als de Kylie Ook vrienden uit <elbourne deden mee.dansers naar de toeschouwers bewegen. Het uurtje paraderen is zo voorbij. `Het is leuk om het applaus te mogen ontvangen’, zegt een vermoeide Marc na afloop van de parade. `Het was de moeite waard. Kijken hoe hoog we uiteindelijk zullen eindigen. Ik denk bovenaan. De uislag wordt later in de week bekendgemaakt.’

Pauwenveren
De vrienden van Marc en Tim, Marc Cornelissen en Arno van Breemen, zien de optocht vanaf de tribune. `Ik vond het een keurige optocht, weinig exotisch. Er waren maar een paar dames en heren met pauwenveren in hun achterste. Als groep waren Kylie's Impossible Princesses de beste. Ze staken duidelijk boven de andere groepen uit’, reageert Arno.
De party daarna is zoals altijd overweldigend. Zeker meer dan tienduizend partytijgers verzamelen zich in de Fox-studio’s, waar de parade eindigt. In vier hallen schalt de muziek uit de boxen, de feestende massa is enthousiast. Marc en Tim vermaken zich opperbest op het feest. `Het was heel bijzonder, omdat we met een hele Hollandse familie naar het feest waren’, zegt Tim. `Volgend jaar weer.’

persoonlijk_foto
wijziging op: 29-03-2010