Douchen is bijna onmogelijk, uit kranen komt miezerig straaltje
Lage waterdruk bezorgt overlast op Raglan Street
SYDNEY, 20 JAN. 2008 - Een probleem met de drinkwaterleiding veroorzaakt op de Raglan Street grote problemen voor Marc van den Broek en Tim Dekkers. De waterdruk is al een paar weken zo laag, dat douchen bijna onmogelijk is geworden. Uit de kraan sijpelt een miezerig straaltje; de was- en afwasmachine kunnen amper werken. 'Het is vervelend allemaal', zegt Tim. 'Binnenkort beginnen werkzaamheden om de waterleiding te vernieuwen, maar het ziet ernaar uit dat we nog dagenlang last zullen hebben.'
waterDe problemen met de waterdruk begonnen vorig jaar, toen in de tuin van de buren een lek in de leiding ontstond. Het lek werd gerepareerd, maar vanaf dat moment nam de waterdruk langzaam maar zeker af. De royale straal in de douche boven werd steeds kleiner en kleiner, totdat een paar weken geleden het douchen onmogelijk werd. Ook de stralen uit de andere kranen in het huis verschrompelden tot miezerig gedruppel. De waterdruk is zo laag, dat zelfs douchen beneden bijna onmogelijk is geworden en dat de was- en afwasmachine niet meer goed werken. 'Het is niet fijn', klaagde Tim. Zijn favoriete douchepartij in de ochtend is zo goed als onmogelijk geworden.

Traag
Natuurlijk trokken Marc en Tim bij de makelaar Server&Spenci en bij de huisbaas aan de bel, maar die reageerden traag. Pas na een week of drie werd de conclusie getrokken dat de waterleiding vernieuwd moest worden. 'Dat is een operatie die vele duizenden dollars gaat kosten', wist Marc. 'Er is bij ons in de keuken een spoedberaad gehouden met de huisbaas, de loodgieter en een vertegenwoordiger van het makelaarskantoor. De huisbazin was erg zenuwachtig. Ze heeft ons twee flessen rode wijn gegeven als compensatie voor de overlast. Ze kan er natuurlijk niets aan doen, maar ze vindt het erg vervelend voor ons.

waterBuren
De vraag is nu wanneer de werkzaamheden gaan beginnen. De buren op nummer 54 hebben ook last van de lage waterdruk, omdat hun waterleiding gekoppeld is aan de leiding van Marc en Tim. Een complicerende factor is dat de loodgieter van nummer 54 een andere oplossing voorstelt dan de loodgieter van nummer 52. 'En zo dreigen we nog dagenlang verstoken te blijven van een goede waterdruk', vreesde Tim. 'Het is leuk en aardig dat de huisbazin ons flessen wijn geeft, maar de vraag is of wij zoveel huur moeten blijven betalen als het huis niet goed functioneert.' Volgens de laatste berichten moeten de werkzaamheden woensdag beginnen en stroomt er vrijdag weer normaal water uit de kranen van Raglan Street 52.
persoonlijk_foto
wijziging op: 29-03-2010