...
Mediabureau haalt voorpagina
lokaal blad
SYDNEY, 15 MEI 2008 – De redactie van de lokale krant The Irrigator vond een bezoek van het Mediabureau Onderste-Boven uit Nederland zo bijzonder, dat het Nederlandse duo de opening was van het blad. Met een foto en een verhaal verscheen het Mediabureau op de voorpagina van de krant die twee keer per week uitkomt in de rijststad Leeton en omgeving.
irrigator
Marc van den Broek en Tim Dekkers waren eind april in Leeton voor een reportage voor RTL Nieuws en het VRT Journaal over de mislukte rijstoogst in de regio. Via de woordvoerder van de gemeente werd een afspraak gemaakt met de burgemeester voor een interview en een wandeling door de stad. De woordvoerder tipte de krant dat er journalistiek bezoek uit Nederland kwam.
Eerst maakte de fotograag een foto bij de rijstmolen, waar een stand-upper voor het VRT-journaal werd opgenomen. Daarna kwamen een redacteur en een fotograaf naar het hotel om bij het haardvuur, het was knap koud, een interview af te nemen.
`Ik ben er niet zo’n voorstander van dat journalisten, journalisten interviewen, maar ik vond het toch leuk om te horen wat voor een vragen de collega’s uit Leeton hadden’, reageerde Van den Broek. `Ik was wel verrast dat ze er de opening van hadden gemaakt, maar dat is hun keuze.’
irrigator
persoonlijk_foto
wijziging op: 29-03-2010