Stagiaire Femke Hovinga neemt afscheid van Mediabureau Onderste-Boven:

‘Ik ben een stuk wijzer
en blijer geworden’

SYDNEY, 7 JUNI 2009 – Na drie maanden stage heeft Femke Hovinga op 3 juni 2009 afscheid genomen van Marc van den Broek en Tim Dekkers. De studente aan de School voor Journalistiek in Utrecht zei bij haar afscheid veel geleerd te hebben van de twee Amsterdammers. ‘Ik ben een stuk wijzer geworden’, concludeerde ze op haar weblog. Hieronder haar verhaal.
Marc en Tim zwaaien Femke op haar laatste dag. Zzzzzoef! En toen waren de drie maanden Onderste-Boven voorbij. Aan de ene kant heb ik het gevoel dat ik al jaren in Sydney ben, aan de andere kant is het zo snel gegaan dat het voelt of ik net ben gearriveerd. Hoe het ook zij: vandaag was het alweer mijn laatste dag bij Tim & Marc.

En wat is er veel veranderd in die korte tijd! Veel geleerd: 'niets start behalve een motor', hengelen, internetfilters, 'kool kun je eten, kolen stook je', aboriginaltoerisme en interviewen in het Engels. Veel genoten: voetbalwedstrijden, haaiendreiging, Cairns (behalve de laatste dagen ;)), herdenking in het Opera House en het zelfgebakken brood van Marc. Veel gelachen: quote-van-de-dag-momenten van Tim en de date-adviezen van Marc. En ook veel ontwikkeld: een hernieuwd enthousiasme om journalistieke onderwerpen echt uit te zoeken bijvoorbeeld. De laatste week was ik volledig in de ban van de klimaatverandering, terwijl dat voorheen niet echt mijn aandacht vastgehouden zou hebben. Erg interessant en een gevoel om vast te houden voor komende journalistieke banen.

Femke interviewt op het strand van Cronulla.Ondanks het feit dat ik niet altijd 'zakelijk' alles kon doen zoals ik het idealiter had willen/kunnen doen, ben ik wel weer een stuk wijzer geworden. En, niet onbelangrijk, een stuk blijer. Ik kan weer genieten van dingen, loop fluitend (en heel vals zingend) rond en houd weer van feesten. Of dat laatste nu een leerdoel was kunt u in twijfel trekken, maar voor mij is het zeker ook waardevol.

Al met al kan ik terugkijken op een mooie en nuttige drie maanden, die vanavond werden afgesloten met een heerlijk etentje bij de beste Thai van Sydney. Mannen, bedankt voor deze mooie kans en de supertijd, ik heb er veel aan gehad!
persoonlijk_foto
wijziging op: 29-03-2010