Dekkers en Van den Broek live te gast in Nederlandstalig programma SBS
Australische radio wil alles weten
van werkzaamheden
Mediabureau
SYDNEY, 14 mei 2007 - De Nederlandse luisteraars van de Australische publieke zender SBS hebben uitgebreid kennis kunnen maken met het mediabureau Onderste-Boven. Marc van den Broek en Tim Dekkers waren live in de radiostudio om te praten over hun nieuwe stedengids Sydney en over hun ervaringen als correspondent in Australië.
Marc van den Broek in de studio van SBS in Sydney.

Van den Broek en Dekkers waren te gast bij het Nederlandstalige programma van SBS (Special Broadcasting Services), dat op maandag en zaterdag vanuit de studio in Sydney door Mathilde Swift wordt gepresenteerd. De uitzending is bedoeld voor de Nederlandse immigranten in Australië. Presentatrice Swift praatte ruim tien minuten met haar Nederlandse gasten. Het eerste deel van het gesprek ging over de stedengids Sydney, die sinds maart in de Nederlandse boekwinkels ligt. Van den Broek en Dekkers vertelden over het waarom van de Dominicus-gids en over hun werkwijze. Vooral het hoofdstukje over fietsen in Sydney trok de aandacht.

Bagdad
Na een muzikale break ging het gesprek verder over de journalistieke carrière van de twee eigenaren van Mediabureau Onderste-Boven. Zo vertelde Van den Broek over het winnen van de eerste Milieuprijs voor journalisten in de jaren negentig en Dekkers ging in op zijn ervaringen in Bagdad, vlak na de val van Saddam Hoessein. De presentatrice wilde verder weten hoe de interesse in Nederland voor Australië is en wat voor verhalen aftrek vinden. Ze vroeg verder hoe de Nederlandse journalisten dachten over de Australische politiek en deVoor de studio van SBS.berichtgeving daarover.
'Het was een leuk gesprek', oordeelde Dekkers na afloop van de uitzending. 'Het was een goede mix tussen informatie en amusement.' En Van den Broek voegde daar aan toe: 'Ik vond het een inhoudelijk goed interview, waarin stevige vragen werden gesteld. Het was bovenal gezellig en na afloop hebben we met de presentatrice in de zon koffie gedronken.'

Luister naar het interview

recent_foto
column
fair dinkum
wijziging op: 9-03-2010