Mediabureau volgt in Melbourne Michaella Krajicek en Robin Haase
Optreden van Nederlanders op Australian Open van korte duur
MELBOURNE, 16 JAN. 2008 - De Nederlandse inbreng op de open Australische tenniskampioenschappen in Melbourne is opnieuw van korte duur geweest. Net zoals vorig jaar, werd Michaella Krajicek al in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. Robin Haase, Nederlands beste speler bij de mannen, bereikte na een verrassende zege op de hoger geplaatste Kroaat Ljubicic de tweede ronde, maar verloor daarin van de Fransman Grosjean. Het Mediabureau Onderste-Boven was op de Australian Open voor Studio Sport en De Pers.
aus openHet meespelen van Michaella Krajicek was lange tijd onzeker. De negentienjarige sukkelt al sinds december met een pijnlijke peesontsteking aan haar linkerpols. Daardoor kan zij geen backhand slaan, normaal gesproken een sterk punt van de nummer 33 van de wereld. De blessure heeft het begin van 2008 aardig verpest: Krajicek werd in de eerste ronde van het toernooi van Auckland uitgeschakeld en moest het toernooi van Hobart (waar ze in 2006 nog winnaar was) afzeggen.

Geen kans
Na lang wikken en weken besloot Krajicek toch mee te doen in Melbourne. Haar persoonlijke coach Allistair McGaw was tegen, maar 'de honger om te spelen' bij 'Micha' was sterker dan het advies van haar coach. En dus stapte Krajicek dinsdag 15 januari showcourt 3 op om te spelen tegen de Japanse Akiko Morigami. De Nederlandse had geen schijn van kans. De Japanse maakte slim gebruik van de blessure van haar tegenstander. Krajicek was daarnaast geen schim van de speelster die ze in goede vorm kan zijn. Ze wist slechts twee opslagbeurten te winnen. In 62 minuten ging Krajicek met twee keer 2-6 ten onder. 'Shit wel', reageerde Krajicek na afloop. 'Ik wilde zo graag spelen, dat ik mezelf geforceerd heb. Van binnen doet dat wel pijn, ja. Ik ben wel verdrietig.' Krajicek heeft nu vier keer aan de Australian Open meegedaan. Drie keer werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld. Alleen in 2006 wist ze de derde ronde te halen. Toen moest ze door de hitte opgeven in haar partij tegen de latere winnares Mauresmo.

aus openVerrassing
De twintigjarige Robin Haase had een beter toernooi. De Hagenaar won al zijn drie kwalificatiewedstrijden in twee sets en verraste in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen de Kroaat Ljubicic, in 2006 nog de nummer 3 van de wereld en op de Australian Open als 17e geplaatst. Haase overtuigde tegen de ervaren Ljubicic: 6-7, 6-4, 6-0 en 7-6. Zijn kansen leken in de tweede ronde tegen de Franse routinier Grosjean niet slecht, maar de nummer 103 van de wereld legde het uiteindelijk net af tegen de ervaring van de Fransman. Door zijn optreden op de Australian Open is Haase wel de top 100 van het mannentennis binnegekomen. 'Mijn doel voor 2008 is de top 50', zegt Haase.
recent_foto
column
fair dinkum
wijziging op: 9-03-2010