Van den Broek en Dekkers schrijven landengids voor Dominicus-reeks
Nieuwe reisgids Nieuw-Zeeland: frisse kijk op land van de Kiwi's
SYDNEY, 10 FEB. 2008 - Voor het eerst sinds vele jaren ligt er in de boekhandels weer een nieuwe Nederlandstalige reisgids over Nieuw-Zeeland, geschreven door Nederlanders. Marc van den Broek en Tim Dekkers maakten deze landengids in de bekende Dominucs-reeks. Eerder schreven de twee correspondenten in Australië voor dezelfde reeks een stedengids over Sydney. In de nieuwe landengids Nieuw-Zeeland beschrijven Dekkers en Van den Broek op hun bekende frisse, journalistieke en verhalende manier over vrijwel alles dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.
omslag nzeelandNieuw-Zeeland is leeg. Erg leeg. Het land ter grootte van Groot-Brittannië telt slechts vier miljoen inwoners en de helft daarvan woont in de grote steden Auckland, Wellington en Christchurch. Nieuw-Zeeland is de aarde in miniatuur. Met uitzondering van de woestijn, komen alle landschappen aan bod. Van gletsjers tot tropisch regenwoud, van fjorden tot alpentoppen. De reiziger verveelt zich geen seconde. In tegenstelling tot Australië, waar het landschap honderden en honderden kilometers hetzelfde is, verrast Nieuw-Zeeland keer op keer. Geen wonder dat het land van de kiwi's een ideale vakantiebestemming is.

Origineel
Van den Broek en Dekkers reisden maandenlang per fiets en per auto over het Noorder- en Zuidereiland. In hun nieuwe reisgids geven ze een eigen, originele (en soms kritische) kijk op het land. Het boek staat vol praktische informatie, waardevolle reistips en interessante bestemmingen , zonder de voorspelbare, cliché-omschrijvingen. De kaderverhalen zijn grappig, leerzaam en met een Nederlands accent. Zo krijgt de lezer alles te weten over fietsen in Nieuw-Zeeland, over de rol van de Nederlanders in het land Down Under, over de zandvlieg en de opossum en over het Hobbits-toerisme. Een absolute aanrader, zeggen de eerste lezers. Gelukzoekers kunnen proberen deze gids te winnen door mee te doen aan de wedstrijd op de website van Nieuw-Zeeland.nl. Daarvoor hoeft alleen een niet al te moeilijke vraag worden beantwoord.

ISBN 978 90 257 4252 2. Prijs €19,95
recent_foto
column
fair dinkum
wijziging op: 9-03-2010