Femke Hovinga, stagiaire bij Onderste-Boven:
‘Ik ben blij dat ik mijn grenzen letterlijk en figuurlijk kan verleggen’
SYDNEY, 11 MAART 2009 – Het Mediabureau Onderste-Boven heeft voor het eerst in zijn bestaan een stagiaire over de vloer: Femke Hovinga. De 20-jarige studente komt van de School voor Journalistiek in Utrecht en zal drie maanden bij Tim Dekkers en Marc van den Broek in Sydney blijven. Ze wil van hen weten hoe zij als freelancers in een ver land overeind kunnen blijven. De stagiaire stelt zich hieronder even voor.
femkehDe komende drie maanden zal een derde Nederlandse journalist (in wording) Sydney en omstreken onveilig maken... Mijn naam is Femke Hovinga (Utrecht, 1989). Voor mijn afstudeerstage aan de Utrechtse School voor Journalistiek ben ik afgereisd naar Down Under. Hier zal ik de komende tijd fungeren als hulp voor Tim en Marc: ik zal ze gaan assisteren met het maken van items en ook zelf verhalen bedenken om zo alle benodigde journalistenkennis op te doen. Mijn jaargenootjes van de School zijn erg jaloers, maar ik ben erg blij dat ik mijn grenzen nu letterlijk en figuurlijk kan verleggen. Allereerst heb ik sinds een paar jaar het reisvirus te pakken en wilde ik graag in een heel ander land aan de slag, ook het freelancerbestaan leek me erg interessant. Deze twee konden bij Onderste-Boven perfect gecombineerd worden, zo bleek toen ik het internet afstruinde. Toen restte er nog één probleem: Tim & Marc wilden helemaal geen stagiaire.

femkehCharme offensief
Na een waar charme-offensief op de Australia Fair van 2007 was Tim overtuigd: ik mocht naar Sydney komen. De anderhalf jaar daarna heb ik me goed voor kunnen bereiden, van Aussie 'slang' tot aan de 'gevaarlijkste-diersoorten-des-lands', mijn vrienden werden gek van alle 'wist-je-datjes' over Down Under. Gelukkig ben ik nu dan echt in Sydney, en kan ik alle feiten in praktijk brengen.
In het heel kort over mijzelf: als ik niet aan het werk ben, doe ik veel aan sport, lees ik graag een goed boek en ook hang ik in Sydney natuurlijk de toerist uit. De komende tijd hoop ik ook meer mensen te leren kennen, zodat ik een van mijn andere hobby's (cafés verkennen) ook hier uit kan oefenen... Voor mijn belevenissen verwijs ik je graag door naar www.femkehovinga.nl waar ik een weblog zal bijhouden van mijn Australische (stage)avonturen.
recent_foto
column
fair dinkum
wijziging op: 9-03-2010