Ben Southall duikt en snorkelt voor 10.000 euro per maand
Man met beste baan: er is
veel jaloezie op de wereld
HAMILTON ISLAND, 14 AUG. 2009 - Hij is de man op wie bijna iedereen jaloers is. De Brit Ben Southall heeft in Australië de beste baan in de wereld. Hij ‘beheert’ al vakantievierend 74 tropische eilandjes voor de kust van Queensland. Salaris: 60.000 euro voor een half jaar. Zijn baas, het toerismebureau van de deelstaat Queensland, kan zijn geluk niet op. De campagne om The Best Job in The World heeft al voor 200 miljoen euro aan publiciteit opgeleverd, de campagne zelf kostte slechts één miljoen. Geen wonder dat er een vervolg komt. Het Mediabureau Onderste-Boven bezocht de man met de droombaan en maakte reportages voor RTL Nieuws en het VRT Journaal.
Ben Southall fotografeert en filmt alles dat beweegt.De Brit Ben Southall laat zich in zijn duikpak achterover vallen in de blauwe zee. Nee, dit is geen vakantie. Dit is werk. Ben is aan het werk op het Great Barrier Reef.  Al duikend en  snorkelend verdient hij  10.000 euro per maand. Dan mis je Engeland niet echt..
‘Hooguit mis ik de groene heuvels waar ik woon, maar voor de rest ben ik erg tevreden met mijn nieuwe omgeving’, lacht de man met de beste baan.

Race
Ben Southall won in mei de race om The Best Job in the World, een reclamestunt van de VVV Queensland. De Nederlandse Magali Heuberger dacht kans te maken. Maar dat liep anders. De koos Southall als beste ‘island caretaker’ uit 35.000 kandidaten. Volgens een jurylid had Ben zich het beste de levensstijl van Queensland eigen gemaakt: relaxed, veel in de natuur en sporten en sociaal met de mensen.

Op het rif snorkelen de toeristen om de vissenpracht onder water te bewonderen.Twitteren
De 34-jarige Ben is nu anderhalve maand aan de slag. Deze dag helpt hij op een ponton in de Great Barrier Reef mee om de toeristen aan het snorkelen te krijgen. Tussen alle bedrijven door is hij de hele dag aan het twitteren. En hij fotografeert en filmt alles dat beweegt. Voor zijn blogs. Want dat geschrijf op internet is ’t belangrijkste onderdeel van de job.
 Maar er wordt ook gemopperd op Ben. Hij zou klagen over ’t weer, tikfouten maken en te weinig blogs schrijven.  ‘Er bestaat veel jaloezie op de wereld’, reageert hij op het geklaag. ‘Feit is dat ik ben gekozen uit 35.000 kandidaten. Veel mensen die nu klagen, hadden helemaal niet gesolliciteerd op de baan.’

Dolblij
Op Hamilton Island, de woonplaats van Ben, is de toerisme-industrie dolblij met de Brit. The Best Job in the World-campagne is goud waard in deze tijden van crisis. Dat merkt ook de Nederlandse manager Nicolette Groenendijk van een chique resort. ‘De bezettingsgraad in de wintermaanden juni/juli is gestegen van vijftig naar negentig procent. Dat had geen enkele andere campagne voor elkaar kunnen krijgen.’

Overnachten op het rif met Ben Southall met een diner bij zonsondergang.Helpers
Voor Ben Southall zit er weer een werkdag op. Op naar huis. Nou ja, huis…   Droomvilla is een beter woord.  Hij woont in ‘Blue Pearl’, met een jaloersmakend uitzicht en een grote spa op het balkon. Binnen in zijn werkhoekje ontvangt hij allemaal nieuwe berichtjes. Tourism Queensland heeft een dag eerder bekend gemaakt dat Ben vier helpers krijgt:  één persoon mag drie vrienden zeven weken lang gratis op vakantie nemen op een eilandje in de buurt.  Ze ‘helpen’ Ben met het schrijven van blogs. Geïnteresseerden hoeven alleen een paar vragen te beantwoorden; de winnaars worden geloot. ‘Het is een goede manier om de aandacht vast te houden’, zegt Ben over de nieuwe actie.

De eerste video is de versie voor het RTL Nieuws, de tweede voor het VRT-journaal.

 

 

 

 

recent_foto
column
fair dinkum
wijziging op: 9-03-2010